Matthijs Glazenburg 

Eigen werk

12 augustus, 2013 / by Matthijs Glazenburg

Op deze pagina vind je een verzameling van de verschillende projecten die ik buiten mijn studie gedaan heb, alleen of in samenwerking met anderen. Je vindt hieronder de ontwerpprojecten. Daarnaast heb ik ook bouwaanvragen verwerkt in verschillende groottes en heb ik al een aantal keer visualisaties mogen verzorgen voor verscheidene projecten.

Keuken – Rijen

1 mei, 2016 | Werk

Nu de verbouwing helemaal klaar is en alle kleine dingetjes zijn afgemaakt is het tijd voor de foto’s.

Afgelopen najaar mocht ik samen met mijn ouders hun nieuwe keuken vormgeven. Na een grondige verbouwing mag het resultaat er zijn. Met dank aan Klussenbedrijf A Haagh voor al het harde werken. Het uitstekende lichtadvies van LA lichtarchitektuur. En natuurlijk de keuken, vakkundig uitgevoerd door Thijs van de Wouw keuken en interieurbouw

De hoge kastenwand biedt plaats voor twee ovens, een koelkast en een hoge apothekerslade. Het L-vormige werkblad is voorzien van een gootsteen op het korte stuk en een combinatie van een grote wokpit op gas en twee dubbele kookzones voor keramisch koken op de lange kant. Onder het werkblad zitten een aantal grote lades voor optimaal ruimtegebruik in de kasten. Er is gekozen om geen bovenkasten toe te passen, vanwege de grootte van de keuken zijn deze niet noodzakelijk. De combinatie van het strakke dunne composiet werkblad met de massieve houten kast/lade fronten biedt een passend geheel bij de natuursteen vloer en de inrichting van de woonkamer.

Woonboerderij Elshout (update)

1 juni, 2015 | Werk

Na bijna drie jaar is het ontwerp van deze woonboerderij inmiddels zo goed als klaar. De buitenkant van het ontwerp heeft een aardige sprong gemaakt en is inmiddels ver gevorderd. De indeling van het ontwerp ligt al langere tijd zo goed als klaar. Binnenkort zal het ontwerp klaar zijn, nu vast een kleine update.

lees meer »

Verbouwing keuken, Rijen

26 mei, 2015 | Werk

Nu mijn ouders besloten hebben de komende jaren te blijven wonen waar ze nu zitten, hebben ze mij gevraagd een nieuwe keuken te ontwerpen, waarbij de bijkeuken bij de keuken betrokken wordt. De functies van de bijkeuken zullen worden verplaatst naar de aangrenzende berging. Hierdoor wordt de keuken een stuk groter en wordt de keuken geschikt voor het betere amateur-kookwerk. Hieronder enkele visualisaties van het ontwerp.

lees meer »

Visualisaties – WereDi

1 oktober, 2014 | Werk

entree

Ter ondersteuning van een bod op de aanbestedingsprocedure voor het nieuwe clubhuis van omniclub WereDi Tilburg ben ik ingeschakeld om de beoogde presentatie ten overstaan van de commissie te voorzien van verschillende visualisaties. Naast onderstaande beelden heb ik daarvoor ook een animatie gemaakt van het beoogde bouwproces om zo de commissie een meer tastbare impressie te geven.

lees meer »

2e prijs BAI prijsvraag ‘Laat de Heus vonken’

29 juni, 2014 | Studie, Werk

Vrijdag 27 juni werd de uitslag bekendgemaakt van de prijsvraag ‘Laat de Heus vonken’ voor Fabrieksterrein de Heus in Den Bosch, uitgeschreven door de het Bosch Architectuur Initiatief. Het ontwerp dat wij (Folkert Hofstra, Lars Rutten, Fabian Vos en ik) hebben ingezonden, werd door de jury beloond met een tweede prijs. De jury bestond uit Kirsti Pol (De Conceptenbouwers), Renske van der Stoep (MVRDV) en Arie Voorburg (Arcadis).

 

Maquette laat de heus vonken

lees meer »

Boerderij Elshout

17 september, 2013 | Werk

Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik gevraagd om een ontwerp te maken voor de renovatie van een kortgevelboerderij in Elshout (Gem. Heusden). Inmiddels ben ik samen met de bewoners druk bezig de puntjes op ï te zetten. De nieuwe indeling van de 2 maal zo grote woning is nagenoeg af, er moet nog het één en ander afgestemd als het gaat om de buitenkant van de boerderij. De uitvoering van het project zal in meerdere fases plaats vinden, de eigenaren wonen al in het pand en spreiden het project uit over de komende jaren. Dat betekent wel dat de woning leefbaar moet kunnen blijven tijdens het verbouwingsproces.

cropped-IMG_20121014_115747.jpg

lees meer »

Woonkeuken, Tilburg

3 september, 2012 | Werk

Verbouwen van keuken, bijkeuken en berging.

Het voornaamste doel van deze verbouwing was het plaatsen van een nieuwe keuken en daarnaast de gehele kwaliteit van de begane grond naar een hoger plan te tillen. De verbouwing heeft zich dan ook niet alleen beperkt tot het vervangen van de keuken, de ruimtelijke indeling van de woning is aangepast, waarbij de garage is verandert tot berging en bijkeuken in één. Er is in de hal van de woning een raam geplaatst om hiermee meer licht in de ruimte te krijgen en daarmee de ruimtelijke kwaliteit te verhogen. De stalen kanteldeur van de garage is vervangen door een houten pui met dubbele deur en zijlicht. Hierbij is de passieve deur, eigenlijk het middelste deel van de pui, bekleed met western red cedar, om zo een link te leggen met de bovenbouw van de woning die eveneens is bekleed met western red cedar. Door het ‘verplaatsen’ van de bijkeuken is de keuken een stuk groter geworden, waarmee ook de mogelijkheid ontstond een riante keuken te plaatsen. De keuken is op maat gemaakt door een interieurbouwer, vervaardigd uit met hoogglanslak gespoten MDF panelen en LG Hi-Macs voor de aanrechtbladen.
 
SONY DSC
 

Stage – Hooper Architects

21 februari, 2012 | Studie, Werk

In de periode Augustus 2011 tot en met Januari 2012 heb ik stage gelopen bij Hooper Architects te Oosterhout. Gedurende de stage ben ik betrokken geweest bij verschillende projecten en heb ik allerlei verschillende werkzaamheden mogen verrichten.logo HA3

lees meer »

« Page 1 »