Matthijs Glazenburg 

Over

12 augustus, 2013 / by Matthijs Glazenburg

Matthijs Glazenburg

0629196482

 

Bijzonderheden:

Eervolle vermelding: ‘Wonen voor jongeren met ASS‘ (HanneMiekeprijs 2014, NVA)

2e prijs: ‘Laat de Heus vonken‘ (BAI 2014)

Eervolle vermelding: ‘De Heus, Den Bosch‘ (24Up 2014, CHEOPS)

Vrijwilliger van het jaar – HCGR (2012)

 

Afgelopen september (2014) heb ik mijn diploma tot architect in ontvangst mogen nemen, na 6 jaar studeren ben ik klaar voor het echte werk. In 2011 heb ik mijn Bachelor Bouwkunde, richting Architectuur en Techniek, gehaald aan de TU/e, waarna ik direct begonnen ben aan de Master Architecture, Building and planning met als specialisatie Architecture aan de TU/e.┬áMet mijn afstudeerproject ‘Wonen voor jongeren met autisme’ heb ik laten zien wat ik in huis heb, meer over dit project vindt je hier.

In 2011 heb ik stage gelopen bij Hooper Architects in Oosterhout, met de stage wilde ik mijzelf optimaal voorbereiden op het afstuderen. Na mijn stage ben ik in contact gebleven met Hooper Architects en ik heb voor hen dan ook een aantal werkzaamheden op projectbasis verricht. Daarnaast heb ik al een aantal projecten mogen doen voor particulieren, van een kleine verbouwing tot het compleet renoveren van boerderijen. Naast mijn studie heb ik dus inmiddels al best wat gezien van de praktijk. Op deze website vind je dan ook alle soorten projecten terug.

In mijn rol als architect wil ik de gebruiker helpen bij een zoektocht naar een geschikt ontwerp, een goede communicatie met de opdrachtgever is de basis van het doorgronden van hun wensen. De basis van het ontwerp ligt bij mij dan ook in de ervaring vanuit de gebruiker, hoe gaat hij of zij het gebouw gebruiken en hoe kan ik die beleving zo goed mogelijk maken.

Naast het ontwikkelen van een passend en maakbaar ontwerp is het belangrijk om de opdrachtgever te helpen bij het ingewikkelde proces van bouwen, en te bewaken dat het plan wat we samen bedacht hebben ook als zodanig word uitgevoerd, om zo tot het optimale en beoogde eindresultaat te komen.

Talen:

Nederlands (moedertaal)
Engels (professionele werkvaardigheid)
Duits (beperkte werkvaardigheid)

Software:

Autodesk Revit
Autodesk AutoCAD
Adobe Photoshop
Adobe InDesign
Sketchup
Abvent Artlantis Studio
Adobe Illustrator
ArchiCAD
Autodesk 3ds Max