Matthijs Glazenburg 

Woonkeuken, Tilburg

3 september, 2012

Verbouwen van keuken, bijkeuken en berging.

Het voornaamste doel van deze verbouwing was het plaatsen van een nieuwe keuken en daarnaast de gehele kwaliteit van de begane grond naar een hoger plan te tillen. De verbouwing heeft zich dan ook niet alleen beperkt tot het vervangen van de keuken, de ruimtelijke indeling van de woning is aangepast, waarbij de garage is verandert tot berging en bijkeuken in één. Er is in de hal van de woning een raam geplaatst om hiermee meer licht in de ruimte te krijgen en daarmee de ruimtelijke kwaliteit te verhogen. De stalen kanteldeur van de garage is vervangen door een houten pui met dubbele deur en zijlicht. Hierbij is de passieve deur, eigenlijk het middelste deel van de pui, bekleed met western red cedar, om zo een link te leggen met de bovenbouw van de woning die eveneens is bekleed met western red cedar. Door het ‘verplaatsen’ van de bijkeuken is de keuken een stuk groter geworden, waarmee ook de mogelijkheid ontstond een riante keuken te plaatsen. De keuken is op maat gemaakt door een interieurbouwer, vervaardigd uit met hoogglanslak gespoten MDF panelen en LG Hi-Macs voor de aanrechtbladen.
 
SONY DSC
 
“Matthijs heeft op ons verzoek meegedacht over een aantal verbeteringen aan onze 12 jaar oude woning. Hij heeft de nieuwe keuken ontworpen, een nieuw kozijn met openslaande deuren voor de garage en een raam in de hal. De hele benedenverdieping is betrokken bij de renovatie en het resultaat mag er zijn.
Tijdens het bouwproces heeft Matthijs er vakkundig op toegezien dat de verbeteringen ook technisch en constructief uitgevoerd werden, zoals hij dat had ontworpen. Regelmatig was er overleg met de aannemer en mede dankzij zijn rustige en weloverwogen inbreng is het resultaat geworden wat we ervan verwachtten. Matthijs heeft de rust en de vaardigheden om ook als het spannend wordt de neuzen te richten, zodat het resultaat er mag zijn. Van harte aanbevolen vanwege zijn ideeën, die prima aansluiten bij de bestaande sfeer van het huis en de bijdrage die hij kan leveren bij het realiseren van de aanpassingen.”     

(A. Visscher)
 
 
 

Comments are closed.