Matthijs Glazenburg 

Verbouwing keuken, Rijen

26 mei, 2015

Nu mijn ouders besloten hebben de komende jaren te blijven wonen waar ze nu zitten, hebben ze mij gevraagd een nieuwe keuken te ontwerpen, waarbij de bijkeuken bij de keuken betrokken wordt. De functies van de bijkeuken zullen worden verplaatst naar de aangrenzende berging. Hierdoor wordt de keuken een stuk groter en wordt de keuken geschikt voor het betere amateur-kookwerk. Hieronder enkele visualisaties van het ontwerp.

De hoge kastenwand biedt plaats voor twee ovens, een koelkast en een hoge apothekerslade. Het L-vormige werkblad is voorzien van een gootsteen op het korte stuk en een combinatie van een grote wokpit op gas en twee ‘domino’ elementen voor keramisch koken op de lange kant. Onder het werkblad zitten een aantal grote lades voor optimaal ruimtegebruik in de kasten. Er is gekozen om geen bovenkasten toe te passen, vanwege de grootte van de keuken zijn deze niet noodzakelijk en hierdoor is de keuken ruimtelijker.

De combinatie van het strakke dunne witte werkblad met de massieve houten kast/lade fronten biedt een passend geheel bij de natuursteen vloer en de inrichting van de woonkamer, de keuken is hiermee een combinatie van modern en landelijk.

 

 

Comments are closed.